Behandlingsgången

Vad har du att se fram emot?Till att börja med ber vi dig att före ditt första besök fylla i ett frågeformulär. Det kan vi skicka till dig eller så kan du skriva ut det själv och fylla i innan ditt besök. Det är viktigt att du fyller i formuläret så noggrant du kan – ju mer vi vet om hela dig desto bättre jobb kan vi göra! Om du har några frågor eller inte förstår någon fråga, markera detta i formuläret så går ni igenom det tillsammans med kiropraktorn vid ditt första besök. Om du någonsin fått röntgen eller magnettomografi utförd, ber vi dig ta med dessa dokument tillsammans med frågeformuläret.

När du tar kontakt med oss för att bli behandlad av vår Doktor i Kiropraktik (Dr. Ralf), bokar vi in dig på ett Förstabesök/Nybesök.

Det är viktigt att du vet vad du kan förvänta dig av oss, att du vet vad kiropraktik är och att du vet lite om hur din kropp fungerar. Det är därför är vår populära föreläsning obligatorisk. Vi rekommenderar att du tar med dig din make/maka/sambo/partner på föreläsningen så att även den personen får möjlighet att ställa frågor och blir upplyst om vad kiropraktik är och vad som du kan förvänta dig.

Dina första besök består av tre moduler:

  1. Föreläsning (30 min.). Hålls på måndagar kl. 18:00 och torsdagar kl. 11:30.
  2. 1: a besöket hos Ralf: där går ni igenom det hälsoformulär som du har fyllt i.  Ni går även igenom din kroppsliga status genom en kiropraktisk undersökning. Om inte Ralf behöver ytterligare information om dig så får du din första behandling här.
    Ditt första besök tar 30 minuter.
  3. 2: a besöket (även kallat ”Rapportbesöket”): där går ni igenom vad Ralf funnit och hur han tänkt lägga upp din behandlingsplan.
    Ditt rapportbesök tar 15 minuter.

Därefter följer justeringar utefter de resultat som undersökningen gav vid ditt fösta besök hos Ralf. Antalet justeringar är framtaget i en plan som är individuell för just dig. Denna plans huvudsyfte är att korrigera de subluxationer som du har så att ditt nervsystem och din kropp kan läka. Men vi ser också över din livssituation och livsstil så att vi kan hjälpa dig att begränsa och ändra de saker som påverkar ditt nervsystem negativt, såsom stress, fysiska och kemiska skador.

Den totala behandlingen består av tre faser:

Fas 1: Det första steget till läkning
De första symptomen som smärta, stelhet och inflammation minskas genom behandling/justering av ryggraden. Behandlingarna följer varandra i en väl genomtänkt ordning och i denna fas kan det vara nödvändigt med 1-3 behandlingar per vecka. Din ryggrad är ännu inte stabil.

Fas 2: Läkning i sikte
Din ryggrad blir mer stabil. Nerverna fungerar bättre och den ådragna ”skadan” tillfrisknar inifrån. Symptomen avtar och du känner dig allt bättre. I denna fas kan det vara nödvändigt med 2-4 behandlingar per månad.

Fas 3: Underhålla och utvidga läkningen
När din ryggrad väl är stabil, är det viktigt att behålla den så och att eventuellt utvidga läkningsprocessen. Veckovisa besök är inte längre nödvändiga, men vi fortsätter att under allt längre intervall följa upp utvecklingen och stärka din kropp. Denna fas innehåller preventiv/förebyggande behandling med fokus på funktionen (och inte längre smärtlindring) av din kropp.Sök

Hjärtligt välkommen till oss!

Vill du boka tid eller anmäla dig till vår populära föreläsning ”Ryggproblem eller hälsoproblem?”
Ring 033-4303090 eller lämna meddelande här genom hemsidan så återkommer vi så snart vi kan. 

Ring oss på: 033-430 30 90

Maila: info@riddarhalsan.se

Läsvärt!

Läs ”Livets Kemi”
Klicka här för att läsa Livets Kemi


Läs ”En Föreläsning”
Klicka här för att läsa En FöreläsningStäll en frågaom kiropratik


Namn*

Telefon

E-post*

Hur kan vi hjälpa dig?