Telnr.

033 430 30 90

E-post

welcome@riddarhalsan.se

Har du ont i onödan?

Nervsystemet påverkar hela kroppens välbefinnande. Vi kan hjälpa dig till läkning & förebygga framtida smärtor genom kiropraktik.

Fas 1 – Smärtlindring

De första symptomen som smärta, stelhet och inflammation minskas genom dina första justeringar av ryggraden. Jag använder en mjuk metod för att korrigera dina kotors läge: genom att utöva tryck med händer och fingrar bringas kotorna i optimalt läge. Nerverna kan därigenom åter bättre fylla sin funktion och besvären lindras.

I denna första fas kan det vara nödvändigt med 1-3 behandlingar per vecka. Din ryggrad är ännu inte stabil.

Fas 1 - Smärtlindring

Fas 2 – Läkning i sikte

Din ryggrad blir mer stabil. Nerverna fungerar bättre och den ådragna skadan tillfrisknar inifrån. Symptomen avtar och du känner dig allt bättre. I denna fas kan det vara nödvändigt med 2-4 behandlingar per månad.

Generellt kan man säga att ju längre du haft problemen och ju längre ditt nervsystem tvingats arbeta under press med de skador vi identifierat, desto längre tid tar det att återskapa kroppens balans och funktion.

Fas 2 - Läkning i sikte

Fas 3 – Underhålla och utvidga läkningen

När din ryggrad väl är stabil, är det viktigt att behålla den stabil och att eventuellt utvidga läkningsprocessen. Veckovisa besök är inte längre nödvändiga, men vi fortsätter att under allt längre intervall följa upp utvecklingen och stärka din kropp. Denna fas innehåller preventiv/förebyggande behandling med fokus på funktionen (och inte längre smärtlindring) av din kropp.

Fas 3 - Underhålla och utvidga läkningen
Eva-Lena65 år

Nu kan jag krypa runt på golvet och dansa små grodorna runt midsommarstången med mitt barnbarn.
Nu går jag bara hos Ralf för underhåll då och då och hos Carin på ”götte” massage. När jag tänker på riddarhälsan blir jag såhär glad.
Där finns människor som bryr sig om mig och mitt välbefinnande. Tack Ralf & Carin m team.

Startpaketet kiropraktik

Förstabesök, jämförelsebesök, rapportbesök samt föreläsning 1 800 kr vuxen
Ungdom tom 17 år, pensionär samt student 1 600 kr, barn tom 8 år 1 300 kr
Nyfiken på om kiropraktik är något för dig? Boka en gratis ryggkoll!

Bruttolöneavdrag

Efter överekommelse med den anställde kan arbetsgivararen göra ett bruttolöneavdrag på summan för behandlingen. Dvs. ett avdrag på summan för behandlingen tas då från obeskattade pengar. Den anställde står då för kostnaden själv, men det blir väldigt förmånligt eftersom det dras från obeskattade medel, helt fritt från förmånsbeskattning. Arbetsgivaren har däremot ingen avdragsrätt för kostnaden.

Fri rehabilitering och förebyggande behandling

Företaget kan stå för hela kostnaden för behandlingen enligt kategorin ”Rehabilitering eller förebyggande behandling”. Förmån av rehabilitering eller förebyggande behandling är också skatte- och avgiftsfri. All arbetslivsinriktad rehabilitering som arbetsgivaren har skyldighet att svara för är skattefri.

Friskvård

Vissa myndigheter och en del företag godkänner kiropraktik via friskvårdsbidraget. Kiropraktik är inte friskvård, men sjuk-& hälsovård (momsbefriat). Tala alltid med din HR-avdelning eller motsvarande och fråga vad som gäller där du jobbar.

Graviditet

Varje kvinnas kropp är naturligt byggd för att bära ett barn. Ändå ställer en graviditet din kropp rejält på prov. Kiropraktorn kan hjälpa dig att på bästa sätt förbereda dig för graviditeten, förlossningen och tiden därefter. Tack vare detta stöd för ryggen kan du gå förlossningen till mötes med större självförtroende och din kropp har möjligheten att återhämta sig snabbare. Du kan börja när som helst med behandling och övningar, även i nionde månaden. Men det är tillrådligt att börja så tidigt som möjligt.

Graviditet

Förlossning & föräldraskap

Kroppens ansträngning under förlossningen kan skapa stor påfrestning både fysiskt & psykiskt. Kotor kan lätt flytta på sig efter en så stor förändring i kroppen, då behövs kiropraktisk hjälp så att inga långvariga problem kan få fäste. Samtidigt är det dags att ta hand om ditt barn, vilket kräver en hel del ansvar & engagemang som också kan innebära stor stress fysiskt & psykiskt. Kiropraktik hjälper musklerna slappna av och stärker dina leder efter förlossningen.

Förlossning & föräldraskap

Kiropraktik för barn

Huvudvärk är vanligt förekommande hos barn och har ofta en negativ inverkan på många delar av livet med konsekvenser som frånvaro i skolan etc. Förekomsten av huvudvärk är beräknad till ca 5 % bland 3-åringar och mer än 50 % hos tonåringar. Barn som lider av huvudvärk rapporterar också högre stressnivåer och mer frekvent depression jämfört med asymtomatiska barn.

I en studie via OCCC resulterade i en statistiskt signifikant minskning av antalet dagar med av huvudvärk och en förbättrad global upplevd effekt (GPE) hos de barn som fick manipulationsbehandling (kiropraktisk vård) jämfört med de barn som fick en simulerad behandling (studie på barn 7–14 år med huvudvärk).

Oklahaven Children´s Chiropractic Center: www.chiropractic4kids.com

Kiropraktik för barn