Behandlingsgången

Vad har du att se fram emot?Först av allt vill vi tacka för ditt förtroende och hälsa dig hjärtligt välkommen till oss. I den här texten förklarar vi våra rutiner så att du vet vad du kan förvänta dig när du kommer till oss för första gången.
Till att börja med ber vi dig att före ditt första besök fylla i ett frågeformulär. Det kan vi skicka till dig eller så kan du skriva ut det själv och fylla i innan ditt besök. Det är viktigt att du fyller i formuläret så noggrant du kan – ju mer vi vet om hela dig desto bättre jobb kan vi göra! Om du har några frågor eller inte förstår någon fråga, markera detta i formuläret så går ni igenom det tillsammans med kiropraktorn vid ditt första besök.
Om du någonsin fått röntgen eller MR utförd, ber vi dig ta med dessa dokument tillsammans med frågeformuläret.

När du tar kontakt med oss för att bli behandlad av vår Doktor i Kiropraktik (Dr. Ralf), bokar vi in dig på ett Förstabesök/Nybesök.

Det är viktigt att du vet vad du kan förvänta dig av oss, att du vet vad kiropraktik är och att du vet lite om hur din kropp fungerar. Det är därför vi rekommenderar att du kommer på vår populära föreläsning så snart som möjligt. Vi rekommenderar att du tar med dig din make/maka/sambo/partner på föreläsningen så att även den personen får möjlighet att ställa frågor och blir upplyst om vad kiropraktik är och vad som du kan förvänta dig.

Dina första besök består av fyra delar/moduler:

 1. Vid ditt Första Besök hos Ralf går igenom det hälsoformulär som du har fyllt i.
  Ni går även igenom din kroppsliga status genom en kiropraktisk undersökning. Om inte Ralf behöver ytterligare information om dig så får du din första behandling/justering här.
  Ditt första besök tar 30 minuter.
 2. Jämförelsebesök: På detta besök analyserar Ralf din rygg igen för att se om din rygg har förändrat sig (om det är fler, färre eller samma justeringar som behövs) och jämför vad som har hänt med din rygg sedan ditt förstabesök. Baserat på den informationen Ralf har fått (under dina första två besök) så kommer han lägga upp din individuella behandlingsplan som han presenterar för dig vid ditt nästa besök (Rapportbesöket). Du blir även nu justerad. Detta besök tar 10 minuter.
 3. Rapportbesök: Nu går ni igenom vad Ralf funnit under dina första två besök och du får nu din individuella behandlingsplan presenterad och din rygg justerad. Ditt rapportbesök tar 15 minuter.
 4. Föreläsning (30 min.). Hålls måndagar kl. 18:30 och fredagar kl. 11:45. Därefter följer justeringar utefter din personliga behandlingsplan. Antalet justeringar är framtaget utefter en plan som är individuell anpassad för just dig och det är viktigt att du håller dig till din plan och ser till att du inte missar något besök. Denna plans huvudsyfte är att korrigera de subluxationer (nervstörningar) som du har så att ditt nervsystem och din kropp kan läka och att funktionen av din kropp optimeras.

Den totala behandlingen består generellt av tre faser:

Fas 1: Det första steget till läkning

De första symptomen som smärta, stelhet och inflammation minskas genom justeringar av ryggraden. Justeringarna följer varandra i en väl genomtänkt ordning och i denna fas kan det vara nödvändigt med 1-3 behandlingar per vecka. Din ryggrad är ännu inte stabil.

Fas 2: Läkning i sikte

Din ryggrad blir mer stabil. Nerverna fungerar bättre och den ådragna ”skadan” tillfrisknar inifrån. Symptomen avtar och du känner dig allt bättre. I denna fas kan det vara nödvändigt med 2-4 behandlingar per månad.

Fas 3: Underhålla och utvidga läkningen

När din ryggrad väl är stabil, är det viktigt att behålla den så och att eventuellt utvidga läkningsprocessen. Veckovisa besök är inte längre nödvändiga, men vi fortsätter att under allt längre intervall följa upp utvecklingen och stärka din kropp. Denna fas innehåller preventiv/förebyggande behandling med fokus på funktionen (och inte längre smärtlindring) av din kropp.
Givetvis är det alltid upp till dig att välja hur länge du vill ha nytta av dina besök hos vår kiropraktor. Smärta och symptom är det sista som kommer när man har ett problem och även det första som försvinner. Innan smärtan gjorde sig påmind har ett problem funnits där, och förmodligen väldigt länge, till den morgonen när du bara böjde dig ner och skulle ta upp strumporna från golvet… Då högg det till i ryggen och ryggskottet kom tillbaka.
Vi vill bara uppmärksamma dig på att smärta och symptom inte är en bra indikation på hur bra eller dåligt din kropp egentligen mår. Många kommer till oss i förebyggande syfte och inte bara för smärtlindring.

Fas 4: Förbättra funktionen och prestationen

Denna fas är till för den som önskar se bortom symptom och smärtlindring när det gäller dina kiropraktiska behandlingar. Det är denna fas som många idrottare (mest elitidrottare men även motionärer) väljer. Här siktar vi in oss på att hålla nervsystemet så nära 100% fungerande som möjligt.
Du som vill ha, och behöver ha, ett optimalt fungerande nervsystem väljer Fas 4. Beroende på hur mycket du belastar kroppen i din utövning och hur många pass/timmar du tränar och presterar kan du behöva 1-2 behandlingar per vecka.

För mer information om kiropraktik rekommenderar vi dig att läsa de två läsvärda texterna här på hemsidan – Livets Kemi och En Föreläsning.

Återigen vill vi tacka för ditt förtroende och hälsa dig välkommen till oss.Sök

Hjärtligt välkommen till oss!

Vill du boka tid eller anmäla dig till vår populära föreläsning ”Ryggproblem eller hälsoproblem?”
Ring 033-4303090 eller lämna meddelande här genom hemsidan så återkommer vi så snart vi kan. 

Ring oss på: 033-430 30 90

Maila: info@riddarhalsan.se

Läsvärt!

Läs ”Livets Kemi”
Klicka här för att läsa Livets Kemi


Läs ”En Föreläsning”
Klicka här för att läsa En FöreläsningStäll en frågaom kiropratik


  Namn*

  Telefon

  E-post*

  Hur kan vi hjälpa dig?