Vår inbyggda intelligens

Här är orsaken till att vi är här – en spermie och ett ägg.Befruktning sker och celldelning börjas. Varje cell vet precis vad den ska göra. Där finns information om vilka celler som ska bli hjärna, lever, njure, öga och så vidare. Tänk vad fantastiskt det är att varje cell vet precis vad den ska göra!

Vi kommer inte att diskutera tro eller om spirituella saker nu. Var och en får ha precis den tro som den vill ha och vi respekterar det. Oavsett om du tror att vi kom till av en slump, eller av en högre makt så är det någon typ av intelligens som finns inom var och en av oss. Tror du att denna fantastiskt intelligenta process slutar vid förlossningen? Att då är vi färdiga och ingenting ändras… Fel, fel, fel. Denna fantastiska process fortgår hela livet. Så fantastisk är din kropp.  Detta är våran egen inbyggda intelligens. Celler byts ut hela tiden. Dina röda blodceller lever ungefär 4 månader medan dina vita blodceller lever mer än ett år. Hudceller lever 2 – 3 veckor men dina celler i tarmarna bara lever 4 dagar. Inom ett år har 95% av cellerna i din kropp bytts ut.

Vad har det här nu med kiropraktik att göra, tänker du kanske? Jo, vi utgår från denna – kroppens inbyggda intelligens – när vi arbetar. Målet med dina besök här hos mig som kiropraktor här på Riddarhälsan är att hålla din inbyggda intelligens fungerande så optimalt som möjligt genom att hålla den subluxationsfri. Eftersom dina nerver (faktiskt 78 km nerver) går till alla celler, vävnader, organ och system, påverkar dessa subluxationer din inbyggda intelligens och sänker då funktionen av kroppen.

Det vi behöver är inte en ny form av terapi för smärtlindring. En ”naturligare” form av Alvedon!
Det finns redan en uppsjö terapier som jobbar på det viset. Förresten, vet du vad det snabbaste och billigaste sättet att bli av med smärta är?  – Medicin…
Det finns historier om amerikanska fotbollsspelare som fått benfrakturer under en match som sedan fick en spruta med smärtstillande och fortsatte att spela vidare… Är det den vägen som vi vill gå? Vi har tappat respekten för vår fantastiska kropp! Vi måste hitta tillbaka till att bli påminda om vår egen inbyggda intelligens och se till att hålla den fri från störningar – det vi kallar subluxationer.

Kommer du ihåg när du slog dig på tummen med hammaren senast så att nageln blev blå? Det gjorde vansinnigt ont i ett par timmar, eller kanske en hel dag. Men, dagen efter kändes det ganska ok. Lite smärta/ömhet hängde kvar när du stötte till fingret. Hur lång tid tog läkningen tror du, efter smärtan försvann? Blånageln flyttades sakta men säkert längre och längre ut på fingertoppen. Det tog kanske upp till 9 månader innan nageln hade vuxit ut igen och fingret såg ”normalt” ut igen. Hela läkningsprocessen tog ganska mycket längre tid om man jämför med tiden som smärtan fanns där…
Det är så vi måste se på kroppen: Smärta är smärta och att vara smärtfri har väldigt lite med hälsa och funktion av kroppen att göra egentligen.

Vill du veta mer om kiropraktik och få ett annat perspektiv på hälsa?
Anmäl dig till vår föreläsning!Sök

Hjärtligt välkommen till oss!

Vill du boka tid eller anmäla dig till vår populära föreläsning ”Ryggproblem eller hälsoproblem?”
Ring 033-4303090 eller lämna meddelande här genom hemsidan så återkommer vi så snart vi kan. 

Ring oss på: 033-430 30 90

Maila: info@riddarhalsan.se

Läsvärt!

Läs ”Livets Kemi”
Klicka här för att läsa Livets Kemi


Läs ”En Föreläsning”
Klicka här för att läsa En FöreläsningStäll en frågatill oss


    Namn*

    Telefon

    E-post*

    Hur kan vi hjälpa dig?