Kunder berättarHej, jag heter Gun, och till min oerhörda förtjusning så har jag fått förmånen att uppleva mitt första barnbarnsbarn!

Efter att ha kunnat motionera och promenera ett par timmar i stort sett varje dag, så fick jag för 2,5 år sedan så ont i mina skenben (benhinneinflammation) samt rygg och höft, att jag inte ens kunde gå 500 meter utan att stanna och vila 5-6 ggr. Efter ett tag sökte jag hjälp på läkarstationen för mina besvär. De röntgade ryggen och sa att det var en måttlig förslitning i ländryggen och jag så småningom får räkna med att byta höftleden. Mina onda skenben brydde de sig inte mycket om! Jag fick en remiss till vattengympa i 12 veckor, den hjälpte inte. Jag fick också starka värktabletter och tabletter mot blodtrycket som visade sig vara för högt. Jag köpte allsköns kosttillskott och annat på hälsoboden som skulle vara bra mot artros och förslitning.

I januari detta år blev jag på en föreläsning av Riddarhälsan, och blev då erbjuden en första gratiskonsultation av Ralf. Efter att Ralf sett att jag hade problem med med min rygg m.m. så gick jag på behandling hos honom vid 12 tillfällen. Jag var ganska så skeptisk i början faktiskt! Men beslöt mig ändå för att ge det en chans.

Efter hand började jag även hos Carin som gav mig en timmas massage i veckan. Så småningom började all denna hemska värk att släppa och jag kan idag promenera en halvtimma utan besvär Jag har även kunnat trappa ner min medicin mot det höga blodtrycket. Carin gav mig ett gympaprogram sin jag följt till punkt och pricka varje dag sedan jag började hos dem.

Nu går jag hos Ralf en gång per månad och hos Carin var tredje vecka. Jag ska efter hand kunna trappa ner ytterligare. Jag har kommit till slutsatsen att detta var det rätta för mina besvär. Vad läkare inte kunde komma till rätta med löste Riddarhälsan, plus jag själv. Ralf, Carin och Linda gav sig den på att de skulle kunna lösa mina besvär. Visst har det krävts mycket även av mig: in till Borås en gång i veckan, alla övningar varje dag samt att det blir ganska kostsamt i längden, det tycker jag man inte ska sticka under stolen med. Men alternativet? Inte kunna gå? Operation? Byta ut höftleden? Nej tack!

Till dig som läser det här: Överträna inte! Absolut inte om du har ont! Var rädd om din hälsa! Sluta rök, var måttlig med starka drycker, så har du lättare råd att gå på behandling! Följ de råd du får av Riddarhälsan, annars kan du inte förvänta dig att dina besvär ska gå över. Som du kan förstå av min text är jag till åren kommen, om du är mellan 20-60 år så är det ju ännu större chans att just du kan bli hjälpt.

Lev väl, vill Gun


Yrseln som försvann…

För en tid sedan ramlade jag från en stol när jag skulle byta lampa i badrummet och det bar sig inte bättre än att jag slog högeraxeln ur led. På akuten drog de axeln rätt igen och jag fick en remiss till sjukgymnast för att få hjälp med att återfå rörelse och styrka i axeln. Men jag märkte snart att fallet blivit ett trauma även för resten av kroppen och jag drabbades av yrsel och extrem trötthet som inte ville ge med sig.

På femte dagen efter det olyckliga fallet hade jag sedan tidigare en inbokad tid hos Ralf på Riddarhälsan. Utifrån hur jag mådde var jag tveksam till om jag ens skulle kunna ta mig dit men med hjälp gick det. Ralf behandlade mig (mycket milt!) och ville att jag skulle komma tillbaka redan nästa dag. Jag kände mig något bättre direkt efter behandlingen men yrseln återkom nästa dag och fram på eftermiddagen den dagen mådde jag riktigt dåligt av yrseln och kunde nästan inte gå själv. Detta var strax innan jag skulle på mitt återbesök hos Ralf men jag pallrade mig dit. När jag kommit upp för trappan var jag askgrå i ansiktet av yrseln.

Ralf förklarade att man kan få problem med yrsel om de översta nackkotorna sitter fel, vilket de gjorde. Han justerade detta, bland annat, och nästan direkt efter andra behandlingen släppte yrseln och har sedan dess inte kommit tillbaka! Redan nästa dag var jag tillbaka på jobbet men utan Ralfs hjälp hade det förmodligen dröjt mycket längre. Jag är så tacksam!

Cecilia Larsson


Min berättelse kan vara väldigt kort – jag kan inte leva utan kiropraktik!

Men jag ska ge er den långa versionen också. Ofta hörde jag från min far hur ont han hade i sina axlar och sin nacke. Men som en ung tjej tänkte jag ; det var väl normalt för en hårt arbetande man. Idag vet jag bättre och jag önskar jag kunde berätta för honom.

När jag senare själv kom ut i arbetslivet och såg för mig själv hur människor behandlade sina kroppar, sittande i samma ställning år ut, år in började jag fundera. Inte bara protesterade deras kropp fysiskt, även kraftigt mentalt. Mångas personlighet var helt i botten! Aldrig sa de något snällt till varandra, de gjorde illa varandra, och höll en negativ och bitter attityd till det mesta. Som 19 åring bestämde jag mig för att stanna på mitt arbete i 1 år, sedan skulle jag fortsätta mitt liv med att finna en väg där jag kunde hjälpa människor att må bättre- inifrån och ut.

Jag var 15 år första gången jag kom i kontakt med en kiropraktor. Efter en ridolycka hade min svanskota ”böjts inåt” och behövdes rätas ut…jag behöver nog inte gå in närmare på den upplevelsen. Mannen vände mig fullständigt ut och in, vek mig som en kringla och tryckte till med hela sin kropp över mig. Utan minsta förvarning tog han tag i huvudet och slet till, jag trodde det lossnade. Hela upplevelsen var fruktansvärt obehaglig, jag kände mig fysiskt och psykiskt överkörd.

När jag och Ralf träffades var det inte bara ”love in the air”, vi delade samma dröm om att hjälpa människor med samma filosofi om att det måste finnas något bortom kemikalier och experiment som leder till negativa cirklar- bitterhet, fysisk smärta, dålig diet, låg fysisk och psykisk aktivitet. Vi ville arbeta med människor och höja deras välbefinnande. Att få hjälpa en människa till att läka sig själv med sin egen kraft.

10 år efter min första kiropraktiska upplevelse var Ralf antagen på en av världens bästa kiropraktor skola. Självklart var jag från första dagen, kund på skolkliniken-vilken skillnad, vilken upplevelse! Jag lärde mig att det finns över 100 olika tekniker att jobba med. Man behöver inte alls känna eller höra en massa för att det ska ha gjort verkan. Efter en justering i veckan i 1,5 år var plötsligt mina ”kroniska” magkramper borta så likaså min ”ärvda” migrän.

Min kunskap om mat, vikten av fysisk och psykiskt aktivitet ökade ständigt. Jag kunde tydligen känna en gladare och hälsosammare kropp, det var lättare att tänka och fokusera. Tuffa dagar och hårda tider var lättare att härda ut.

Jag har ingen explosiv aha-upplevelse som får mig att vilja fortsätta med kiropraktik eller sättet att tänka och leva.

Jag har en djup tro, kunskap och bevis på att vi ALLA har kraften att kunna ha en lycklig kropp och själ.

The power that makes the body – Heals the body

Kram, Carin DMMT


Hej!

Nu kommer jag att beröra ett av några tabubelagda symptom. Det gäller inkontinens.

Jag är en kvinna på 65+ som vill vara anonym men som lidit väldigt av detta. Gick sporadiskt för justering hos Ralf, men sedan november 2012 har jag gått en gång i veckan och redan efter 3 veckor märkte jag en markant förbättring men det gäller att inte ge upp utan att fortsätta bli justerad, jag kan nog säga att jag blivit hjälp till 90%. Jag hoppas ni har fått en positiv ”kick” av min berättelse och kan förmedla den vidare om det behövs.

Med vänlig hälsning och tack från en före detta ”Kisse-Lisa”.


Kiropraktik

betyder för mig ett liv med energi och rörelseförmåga

Min berättelse:

Jag ramlade baklänges och landade på nedre delen av ryggen (rumpan och svanskotan). Väldig smärta uppstod eftersom underlaget var stenhårt. Efter en liten stund gick den värsta smärtan över och jag kunde resa mig upp. Jag hade lite ont och var lite öm, men tänkte att ok jag får lite blåmärken. Dagen efter var jag ute och gick en promenad vilken blev kortare än jag räknat med då jag fick otroligt ont i nedre ryggen.

Smärtan tilltog och jag hade svårt att gå, ligga eller sitta. Så efter några dagar uppsökte jag vårdcentralen. Fick lägga mig på en brits och försöka sträcka upp vänster respektive höger ben. Domen blev att jag fick värktabletter och remiss för att röntga vänster höft det kunde ju ha blivit en spricka. Ingen spricka fanns och värktabletterna gjorde ingen nytta.

Då kom jag på tanken att lite massage kanske skulle göra nytta. På detta sätt kom jag i kontakt med Riddarhälsan. Ringde fick tid samma dag hos Carin som bland annat väckte alla mina småmuskler som legat i koma till liv, samtidigt konstaterade hon att jag borde gå till Ralf nästa dag.

Kiropraktik hade man ju hört talas om. Kiropraktorn drar och häver sig på en så det knakar och smäller i alla leder.

Halvkrypandes upp för trappen så kom jag då till Ralf, efter genomgång där han upplyst mig om att höfterna åkt på sned, några kotor ändrat position så var det dags för behandling. Visst smällde det men det var i bänken. Visst kändes behandlingen men det gjorde inte ont. Vi gjorde upp en behandlingsplan. Efter två behandlingar kröp jag inte upp för trappan längre. Efter ytterligare någon behandling sprang jag nästan (har inte sprungit på 30 år) upp för trappan och till bussen när jag skulle hem.

Nu kan jag krypa runt på golvet och dansa små grodorna runt midsommarstången med mitt barnbarn.

Nu går jag bara hos Ralf för underhåll då och då och hos Carin på ”götte” massage.

När jag tänker på riddarhälsan blir jag såhär glad. Där finns människor som bryr sig om mig och mitt välbefinnande!

Tack Ralf & Carin.

Eva-Lena (65år)


Hej!

Mina ryggproblem kom smygande och efter ett par månader funkade det inte att jobba. Orsaken till mina ryggproblem bottnar i tungt jobb, stress och för dåligt tränad rygg. Min tanke var att söka hjälp hos en kiropraktor före läkarbesöket, valet föll på Riddarhälsan och tur var väl det.

Hos Carin fick jag även förklaring på vad de mycket besvärande punkterna i ryggen var. De såkallade ”trigge punkter” var samlade slaggprodukter. Lösningen var en rak ryggrad och väck med triggepunkterna.

Behandlingar hos Ralf hjälpte mycket bra, men en stor del av den läkande behandling insåg jag att det får jag stå för själv.

Jag bestämde mig för att förändra tre saker.

STRESSA MINDRE

Inte alltid så lätt att genomföra om jobbet periodvis är stressigt, men har lagt in små micropauser som kan bestå av ett par djupa andetag lite stretching och där tänker jag på hållningen och att släppa ner axlarna.

NYTTIGARE MAT

Lade om kosten med en eller ett par vegetariska rätter i veckan. Tänker mer att grönsakerna på tallriken är ”huvud ingredienserna” och tillbehören är kött, fisk eller kyckling. Kaffet är till stor sett utbytt mot grönt te. Dricker mindre mjölk och äter inte lika mycket bröd. Dricker mer vatten.

TRÄNING

Hittade nya träningsmetoder och inte bara löpning som tidigare. Favoriterna är pilatesboll och styrketräning. På nätet kan man hitta övningar som stärker just det området som man vill träna. Lägger även mer tid på stretching än tidigare. Tar även några minuter här och där i vardagen för träning.

Efter ca: 2 månader är problemen inga stora problem längre utan väldigt små problem. Inte helt borta men mycket bättre. Kombinationen av Ralfs hjälp och mina egna förändringar har bidragit till en bättre hälsa för mig. Carin kom med mycket bra tips och ideer.

Ta hand om dig!


Har gått kontinuerligt till Carin & Ralf under 2,5 år tillsammans med min sambo. Jag mår så mycket bättre än vad jag gjorde för några år sedan. Har haft astma och allergi sedan barnsben men har i dag nästan inga problem alls. Jag behöver bara använda min medicin i nödfall. Den 28:e mars kom vår lilla tjej till världen och jag hade en helt underbar graviditet. Jag mådde jättebra hela tiden och även förlossningen gick otroligt bra.

Vi är en lycklig och frisk familj tack vare Riddarhälsan! Vi rekommenderar verkligen deras behandlingar 🙂Sök

Hjärtligt välkommen till oss!

Vill du boka tid eller anmäla dig till vår populära föreläsning ”Ryggproblem eller hälsoproblem?”
Ring 033-4303090 eller lämna meddelande här genom hemsidan så återkommer vi så snart vi kan. 

Ring oss på: 033-430 30 90

Maila: info@riddarhalsan.se

Läsvärt!

Läs ”Livets Kemi”
Klicka här för att läsa Livets Kemi


Läs ”En Föreläsning”
Klicka här för att läsa En FöreläsningStäll en frågatill oss


    Namn*

    Telefon

    E-post*

    Hur kan vi hjälpa dig?